Home » Coronavirus

Coronavirus informatie

Beste zwangere,

We hebben de regels binnen onze praktijk rondom het coronavirus voor jullie op een rijtje gezet:

– Bij alle controles mag er 1 iemand mee.
– De spreekuren zullen de komende tijd nog alleen op de Duikerlaan, in Fascinatio en op de Sadatstraat zijn.
– Tijdens alle contactmomenten zullen we mondkapjes dragen.
– We vragen jullie om bij bezoek aan onze locaties ook zelf een mondkapje te dragen. Deze moeten voor binnenkomst opgezet worden.
– Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius) en/of benauwdheidsklachten en/of koorts (>38 graden Celsius) vragen we u NIET naar de praktijk te komen maar contact met ons op te nemen. Heeft een huisgenoot verkoudheidsklachten in combinatie met benauwdheid en/of koorts? Ook dan is het advies om thuis te blijven. Bel ook dan de praktijk om af te spreken wanneer en hoe je zwangerschapscontroles uitgevoerd zullen worden.
– Kom op tijd maar zeker niet meer dan 5 minuten van te voren.
– Houdt 1,5 meter afstand, als de wachtkamer vol is en 1,5 meter afstand niet mogelijk is wacht dan buiten of op de gang.
– Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
– De ziekenhuizen hanteren hun eigen regels. Wat in het ene ziekenhuis mag kan soms niet in een ander ziekenhuis. We zullen dit zoveel mogelijk communiceren wanneer je verwezen zou worden naar een ziekenhuis.
– Standaard komen wij rond dag 3 en 5 in het kraambed op huisbezoek, mits er geen coronaverschijnselen in het gezin zijn. Per situatie wordt bekeken of deze huisbezoeken worden uitgebreid in de kraamweek of dat het contact verder telefonisch plaatsvind. Dit in overleg met jullie en de kraamzorg.
– Kraamcentra zullen hun eigen regels hanteren wat betreft bezoek als de kraamverzorgster er is. We kunnen niet anders dan die respecteren.

Wij hopen op jullie begrip en medewerking.
Judith, Marieke, Marsha, Yacintha en Joanne

En uiteraard geldt altijd dat je ons mag bellen voor vragen, bijzonderheden en zorgen. We doen er alles aan om zo goed mogelijk voor jullie te zorgen. Maar ook voor onszelf, zodat we voor jullie kunnen blijven zorgen!

Verdere informatie kun je vinden op de website van het RIVM.

Contact opnemen

Aanmelden

Je kunt je al bij ons aanmelden vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent.

Aanmelden

Contact

Indien je nog zit met vragen kan je altijd contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Menu